Wat is een ontspannende massage?

Ontspannende massages zorgen voor een relaxerend en ontspannen gevoel voor lichaam en geest. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat de ontspannende massages geen helend effect kunnen hebben. Het aanbod aan ontspannende massages is erg ruim en er zijn verscheidene manieren om tot rust te komen door middel van een massage.

  • brengt ontspanning in stressvolle periodes
  • helend voor de gevoelige of gekwetste huid
  • zorgt voor een gladde en gave huid
  • brengt lichaam en geest in balans

Verschillende soorten ontspannende massages:

Aroma therapie massage

Bij een aromatherapie massage wordt een aromatische olie toegevoegd aan de massageolie. De aroma’s werken zowel in op de geurzin als doorheen de huid. Een aromatherapie massage wordt aangeraden bij verscheidene problematiek. Zo kan het helpen tegen hoofdpijn, slapeloosheid en pijn. Afhankelijk van de gebruikte aroma’s, is het effect verschillend.

Ayurvedische massage

Ayurvedisch is een oud Indisch woord dat evenveel betekend als “het hele lichaam”. De holistische behandelmethode die het lichaam als één geheel beschouwt heeft zijn nut al lang bewezen. De Ayurvedische massage is een behandeling van het gehele lichaam waarbij de energiebanen worden vrijgemaakt. Na deze massage voel je je als herboren!

Honing Massage

Een honingmassage dankt vele goede eigenschappen aan de positieve effecten van honing op het lichaam. De massage zelf is ontspannen en de honing zorgt voor enkele aangename extras. Honing is een helend product voor droge of overgevoelige huid en cellulitis. De combinatie van warme olie en honing is een garantie voor een ontspannende en helende massage.

Modder- en algenmassage

Massages met modder of algen zijn een compleet pakket dat zorgt voor een volledige relaxatie en huidbehandeling. Een massage met modder is aangewezen bij de behandeling van ontstekingen of aandoeningen van spieren, botten of gewrichten. Algen zijn een geschenk uit de zee en ze hebben een ontgiftend en stimulerend effect op de huid en het lichaam. Modder en algen kunnen zowel toegepast worden in de vorm van een pakking of voor massage doeleinden.

Scrubb massage

Een scrub massage helpt om dode lichaamscellen van het lichaam te verwijderen. Bij deze massage kunnen verschillende producten gebruikt worden, zoals zeezout of suiker vermengd met massageolie of aromatische olie. Een scrub massage voelt erg ontspannend aan en zorgt ervoor dat de huid zacht en glad aanvoelt.

Klassieke Zweedse massage

De Zweedse massage wordt ook wel eens klassieke massage genoemd. Het is één van de meest gebruikte en best bekende massagetechnieken. Een Zweedse massage stimuleert de bloedcirculatie en dat zorgt ervoor dat afvalstoffen makkelijker afgevoerd kunnen worden. Deze massage techniek zorgt voor een ontspannen gevoel.

Hot Stone massage

Bij de hot stone massage wordt gebruik gemaakt van gladde stenen die opgewarmd worden. De stenen kunnen gebruikt worden om effectief te masseren, maar veelal worden de stenen op strategische plaatsen gelegd langs de wervelkolom om de energiestromen in het lichaam te optimaliseren.